CSR – Csapatépítés

Segítenél ? – Ezt több mint jótékonyság! Csapatépítés és CSR egyben.

Az újonnan kialakult helyzetben a klasszikus Csapatépítő programok nagy része a higiénés szabályok betartásával már nem éri el eredeti célját. Emellett a már eddig is segítségre szoruló intézmények feladatai megsokasodtak, a napi működés mellett a hétköznapi életet befolyásoló hiányosságokra még kevésbé jut idő és energia.

Úgy gondoljuk, hogy itt a lehetőség arra, hogy kültéren a beltéren egyaránt kis létszámú csoportokban tevékenykedve a kollégák egymást új oldalukról ismerhessék meg, úgy hogy közben a munkájukkal azonnali segítséget nyújtanak.

Ennek érdekében a kidolgoztunk csomagajánlatokat, valamint létrehoztuk a Segítenél? (@segitenel) közösségi oldalt, mely összekötő pontként szolgálhat azok számára

  • Akiknek van szándéka és ideje
  • Akiknek van eszköze
  • Akiknek van alapanyaga

, hogy az oldalon található intézményi helyszínek közül bármelyik részére segítséget nyújtson.

A helyszínek és a segíteni szándékozókat is kérjük, hogy online jelentkezzenek, és kollégáink válaszolnak. Felmérjük kinek milyen igényei / lehetőségei vannak, és igény esetén támogatási csomag keretében segítünk a kivitelezésben, szakmai támogatással, eszközökkel, anyagbeszerzéssel, előzetes helyszínfelméréssel.

A partnereink számára a programhoz szükséges minden tárgyi eszköz beszerzésén és logisztikáján kívül az adományozás folyamatának teljes időtartama alatt támogatást nyújtunk. Kiemelt figyelmet fordítunk az adományozásról szóló igazolás elkészülésére, hiszen a támogató cégek számára ez feltétlenül szükséges a társaságiadó kedvezmény igénybevételéhez.

Ha akár egy helyszín számára össze tudjuk hozni az online térben az igény / anyag / munkaerő triumvirátusát, nekünk már megérte!

Amennyiben szeretnél egy ilyen programot szervezni, kollégáim és a magam nevében csak annyit kérünk, a helyszínen majd mi is dolgozhassunk veletek!

 

Működési szabályzat:

Szervezetünk a tevékenysége során olyan intézményeket keres, melyek támogatásra szorulnak. E támogatás az egyes helyszínek igényeinek megfelelően nem mindig tárgyi eszköz. Lehetséges, hogy évente 2 alkalommal területrendezésre, vagy egyszeri alkalommal beltéri festéshez nagy mennyiségű munkaerőre és eszközre van szükségük.

Szervezetünk

  • Ezen intézmények számára, elsősorban cégek által felajánlott eszköz / munkaerő koordinálásával, célba juttatásával foglalkozunk.
  • Magánszemélyek adomány felajánlása esetében a támogatást oly formában tudunk nyújtani, hogy a felajánlott adomány típusa szerint adatbázisunkból a megfelelő intézmény kontaktjával az adományozót összekötjük.

Célunk, hogy a szükség találkozzon a segítséggel, de komplex formában. Szeretjük, ha egy helyszín által jelzett igény (Kórterem festése, játszótér karbantartása, Iskolai tankert kialakítása) összehangoltan, eszköz / anyag / munkaerő 1 napra történő koncentrálásával elvégezhető.

Szervezetünk Magánszemélyek közötti adományozás folyamatában jelen időszakban nem tud szerepet vállalni.

Amennyiben segítségre szoruló helyszínt tud, küldje el nekünk üzenteben, vagy a karoly.kohl@almarium.net email címre.

Project Info